Nieuws

 

Bezoeken Vrienden in 2018


Museum MORE
Op 1 juni bezochten we Museum MORE in Gorssel. Daar kregen we een uitgebreide rondleiding door het museum. De vaste collectie werd getoond en de fototentoonstelling werd bekeken en toegelicht.
Na afloop werd er gezellig geborreld bij Café Loetje.

Bezoek aan Laren (NH)
Op 5 oktober bezochten we met 20 leden het Singermuseum in Laren. We werden rondgeleid door de nieuwe tuinen op de begane grond en op het dak van de nieuwe uitbreiding. Ook de vaste collectie en de tentoonstelling over de Impressionisten werd bekeken en door de gidsen toegelicht.
Na de koffie werden we ontvangen door de Rector van de St. Jansbasiliek pastoor Jan de Vriendt. Hij leidde ons rond door de kerk en vertelde en passant hoe hij er in slaagde een aantal zeer waardevolle kunstwerken voor de kerk te verkrijgen.
Vervolgens waren we allemaal toe aan de borrel die in het zonnetje werd genuttigd op het terras van Café /Restaurant Mauve. Daarna werd door velen nog gegeten in het restaurant van Mauve of bij Café-Restaurant Vollebregt.

B

Vrienden aan Den Bosch 6 oktober 2017


Op vrijdag 6 oktober brachten 28 Vrienden een bezoek aan Den Bosch. Na een warming up in café De Basiliek (!!) maakten we een vaartocht door de grachten en kanalen in de stromende regen (zie foto). Vervolgens werd de kathedraal bezichtigd onder leiding van deskundige gidsen. Aan het einde van de middag bezochten we bisschop Gerard de Korte in zijn paleis op de Parade. Daar werd een interessante discussie met hem gevoerd over de toestand in de RK-kerk in zijn bisdom en in geheel Nederland. Heden en toekomst werden besproken waarna nog een korte rondleiding volgde. Na afloop togen we naar Silva Ducis naast het paleis voor een welverdiende borrel. Velen bleven nog dineren in de stad zodat het weer een latertje werd. Volgende excursie is gepland voor mei 2018.

 bas